Mor un bomber que treballava a la Seu després de caure mentre escalava a Astúries

Marc Sabata de 43 anys treballava al parc de Bombers de la Seu d'Urgell

Imatge del rescat de dilluns, a l'Urriellu (Astúries).
Imatge del rescat de dilluns, a l'Urriellu (Astúries). | SEPA
Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:33h
Ha mort Marc Sabata de 43 anys, que treballava al Grup Actuacions Especials (GRAE) del parc de Bombers de la Generalitat de la Seu d'Urgell i que era originari de Cal Rosal (el Berguedà). L'home va quedar ferit de gravetat dilluns en caure d'una alçada de 15 metres mentre feia escalada a la cara oest de la via Murciana del Urriellu, a Astúries. Marc Sabata era un enamorat de la muntanya i l'escalada, que havia practicat en diversos llocs del món. 

El dilluns 10 de setembre el berguedà va caure a l'Urriellu i va patir un traumatisme cranoencefàlic sever. En rescatar-lo, el Grup de Rescat de Bombers del Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SEPA), amb un helicòpter medicalitzat de l'organisme autònom, va traslladar-lo a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA) d'Oviedo, on finalment no ha pogut superar les ferides. L'operació de rescat va resultar força complicada ja que l'accident es va produir en una zona que impedia l'accés i evacuació amb la grua de l'aeronau. L'equip va haver de instal·lar un passamans i una línia de seguretat per destrepar uns 50 metres, amb el ferit immobilitzat a la llitera, fins a una zona on es va poder realitzar, amb posterioritat, l'evacuació amb helicòpter. 

La mort del berguedà, molt conegut a la comarca, ha generat diverses mostres de condol entre veïns, amics i companys de professió. Sabata va participar el 2016 en una expedició solidària de Bombers del Pirineu a l'Himàlaia, un projecte per ajudar les víctimes del terratrèmol que va afectar el Nepal el 25 d'abril del 2015 en col·laboració amb l'ONG Langtang Disaster.