La Crida envia al Memorial Democràtic l'informe complementari sobre carrers franquistes

El document "amplia i detalla la vinculació amb el franquisme" de nou personatges com seria el cas de Recasens, Luis Besa, Ramon Areny o Sangenís, segons la formació

per Redacció, 13 de setembre de 2018 a les 17:05 |
Els dos regidors de la Crida per Lleida | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Crida per Lleida-CUP ha fet arribar al Memorial Democràtic l'informe que la formació va elaborar el 2016 per a la Comissió Especial de Carrers, després de les conclusions que aquesta comissió va fer sobre els noms de carrers de personatges que haurien mantingut alguna vinculació amb el règim franquista.

El grup municipal fa arribar ara aquest informe després que el nou alcalde de la ciutat, Fèlix Larrosa, manifestés la intenció d'estudiar la revisió dels noms d'aquests carrers i, en aquest sentit, es comprometés a fer arribar una consulta al respecte al Memorial Democràtic. L'informe complementari de la Crida -CUP "amplia i detalla la vinculació amb el franquisme" dels nou alcaldes i alts càrrecs com els germans Recasens, Luis Besa, Ramon Areny o Casimiro Sangenís, segons assegura la formació independentista.


La Crida-CUP ja va preguntar a l'exalcalde Àngel Ros al ple del mes de juny l'estat de la resolució de la Comissió Especial de Carrers i les seves propostes, i com pensava donar compliment a la sentència del contenciós administratiu de l'abril passat que reconeixia "que el procediment sol·licitat par a la revisió dels noms dels carrers s'ha dilatat més del desitjat".

 

Participació