Un dels acusats de tallar amb neumàtics l'A-2 a Alcarràs nega al jutge la seva participació en els fets

Ha declarat en fase d'instrucció com a investigat i Foment reclama 25.000 euros pels danys a l'autovia

Redacció
13 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:32h
Imatge del veí de Belianes que ha declarat
Imatge del veí de Belianes que ha declarat | ACN
Un veí de Belianes (Urgell) ha declarat aquest dijous al matí pel tall amb neumàtics de l'A-2 que hi va haver a Alcarràs el 26 de març com a protesta per la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont el dia abans. Aquell dia hi van participar unes 150 persones, que van tallar l'autovia en direcció Barcelona amb neumàtics i pancartes a favor de la república i per la llibertat dels polítics presos.

El jutge d'instrucció 1 de Lleida l'ha citat com a investigat en els fets, arran d'una denúncia del ministeri de Foment que reclama 25.000 euros per danys tant a les tanques de seguretat de l'autovia com a l'asfalt, a causa de la crema de neumàtics. Segons l'advocat de l'investigat, Josep Maria Pocino, l'acusat ha reconegut ser allà aquell dia però ha negat la seva participació en els fets. "Esperem que s'arxivi l'acusació contra ell", ha dit.

Pocino ha explicat que l'han citat a declarar perquè els Mossos van identificar els vehicles que hi havia aparcats a la zona i ell és titular d'un dels cotxes. L'advocat apunta que van identificar una quinzena de vehicles i suposa que cridaran a declarar més persones els pròxims dies.

Una vintena de persones, citades pels CDR de Lleida, s'han concentrat aquest dijous al matí davant dels jutjats per donar suport al veí de Belianes, a qui han rebut amb aplaudiments després de declarar. Hi han anat equipats amb xiulets i han desplegat una pancarta on es podia llegir “Defensar la nostra terra, no és delicte”.