Les restriccions a l’N-340 i l’N-240 incrementen fins a un 134% el trànsit de camions per l’autopista

Els Mossos d’Esquadra informen uns 4.300 transportistes de la prohibició de circular pels trams de carretera afectats

per Redacció, 13 de setembre de 2018 a les 07:28 |
Imatge d'un tram a la N-240 | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les restriccions de pas de vehicles pesants per les carreteres N-340 i N-240 han multiplicat el trànsit de camions per l’autopista. La mesura, que va entrar en vigor el 2 de setembre, ha suposat que fins a un 134% més de vehicles pesants circulin ara per l’AP-7 en el tram entre Peníscola (Baix Maestrat) i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). Segons les dades facilitades pel Servei Català de Trànsit (SCT), l’increment també ha estat molt notable a l’AP-2, entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria (Alt Camp), amb un 112% més de circulació de camions.

El tercer tram afectat pel desviament obligatori, l’AP-7 entre Altafulla (Tarragonès) i Vilafranca del Penedès, és el que ha patit un impacte menor, amb tot just un 24% més de trànsit pesant. Durant la primera setmana amb la mesura en vigor, els Mossos d’Esquadra van informar uns 4.300 transportistes de la prohibició de circular pels trams de carretera afectats i, des d’aquest dilluns, ja poden denunciar els infractors amb multes de 500 euros.


Segons les dades recollides durant els primers dies d’implantació de les restriccions, l’increment de camions a l’AP-2 ha estat del 112%. En concret, si abans per aquesta via ràpida hi passaven uns 1.123 vehicles pesants, ara són uns 2.380. La diferència correspon als vehicles de quatre eixos o més que abans circulaven per l’N-240 i que ara ho tenen prohibit entre les Borges Blanques i Montblanc. Com a compensació, els transportistes es poden acollir a bonificacions entre ambdues capitals i, si és el cas, fins al Pla de Santa Maria (Alt Camp).

 

Participació