Fèlix Larrosa reclama «empatia» per recuperar consensos i superar la tensió política

L'alcalde de Lleida recorda les dures conseqüències personals per als polítics independentistes que ha comportat el procés

Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida | ACN
11 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:23h
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha reclamat "empatia per recuperar els consensos" que faci possible superar la tensió del moment polític actual. En la seva primera Diada com a Paer en cap, Larossa ha lamentat que Catalunya visqui un moment "terriblement tens", i ha cridat novament al diàleg per superar la confrontació entre Catalunya i Espanya.

Larrosa ha recordat les "conseqüències personals molt dures" que estan patint els polítics independentistes empresonats arrel del "conflicte institucional" que viu el país. Un conflicte, ha afegit, que corre el risc de passar de les institucions al carrer, per la qual cosa, "com a home de pau" ha apostat per resoldre'ls des de dins de les "institucions polítiques legítimes que desitgen una millora de l'autogovern i del finançament de Catalunya".

L'acte institucional s'ha celebrat aquest matí a la Casa de la Volta de la Seu Vella, on l'historiador Jaume Barrull ha exercit de pregoner. Abans dels discursos s'ha fet la tradicional ofrena de flors a la muralla de la Seu Vella.