Lleida Lliure de Franquisme exigeix a Larrosa la retirada «immediata» dels noms franquistes de carrers

La plataforma recorda a Larrosa que el Memorial Democràtic "no té per funció la de substituir els ens locals en les seves responsabilitats públiques i compromisos democràtics"

Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:10h
Imatge de membres de la plataforma
Imatge de membres de la plataforma | Lleida Lliure Franquisme
La plataforma "Lleida Lliure de Franquisme" ha exigit al nou alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, la retirada "immediata" d'aquells noms de carrers de la ciutat dedicats a persones que haurien tingut alguna relació amb el règim franquista. L'entitat ciutadana fa la petició "davant del reconeixement per part del nou Paer en Cap de l'existència de noms franquistes al nomenclàtor lleidatà, un fet que havia negat Àngel Ros".

Després del seu nomenament, Larrosa es va comprometre a adreçar des de la Paeria una consulta al Memorial Democràtic amb l'objectiu d'escatir els debats sobre noms de carrers de la ciutat de Lleida que puguin generar polèmica com és el cas dels nou carrers per als quals Lleida Lliure de Franquisme en reclama el canvi de nom en considerar que estan dedicats a personatges vincuats amb el franquisme. Tot i això, la plataforma recorda a Larrosa que "el Memorial Democràtic "no té per funció la de substituir els ens locals en les seves responsabilitats públiques i compromisos democràtics".

La plataforma defensa que "Lleida no pot seguir enaltint el feixisme en el moment de major augment del feixisme en les societats del nostre entorn i més concretament a Catalunya per part dels qui neguen els drets i llibertats col·lectives".

Per això, des del col·lectiu exigeixen a l'alcalde Fèlix Larrosa "que faci un pas valent i retiri els noms franquistes perquè Lleida llueixi amb tota la dignitat i memòria d'aquells que van sacrificar la vida per la democràcia i les llibertats entre els quals molts socialistes".