L'ACM convida els alcaldes a participar de la Diada

David Saldoni defensa el "respecte a la llibertat" com a principal reivindicació durant l'acte institucional de l'Onze de Setembre

David Saldoni, en una imatge d'arxiu
David Saldoni, en una imatge d'arxiu | ACM
Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:17h
L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha defensat aquest dissabte el "respecte a la llibertat" com a principal reivindicació durant l'acte institucional de la Diada. Així mateix, ha convidat tots els alcaldes a participar dels actes que es faran durant l'Onze de Setembre. 

En un manifest publicat aquest dissabte, l'ACM ha insistit en exigir l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i posar punt i final "a la persecució ideològica contra qui defensa pacíficament els seus postulats polítics". 

El president de l'ACM, David Saldoni, ha ressaltat la importància de la participació dels alcaldes en la "Marxa per la Llibertat" que se celebrarà dilluns a Barcelona, i ha destacat que els ajuntaments i els càrrecs electes "són una part central de l'estament polític i tenen un paper rellevant". 

El manifest també ha defensat "la pau, la convivència i el respecte democràtic" i ha subratllat que el món local garantirà la defensa dels drets i les llibertat de la ciutadania. A més, ha insistit en la llibertat de pensament per tal que "cap ciutadà sigui discriminat, perseguit, agredit o reprimit per la seva ideologia política".