Record per als presos polítics i exiliats en l’obertura de la Festa Major de Solsona

L'alcalde, David Rodríguez, defensa la llibertat dels polítics empresonats

David Rodríguez fent el discurs de festa major
David Rodríguez fent el discurs de festa major | Aj Solsona
Redacció
08 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:24h
"Solsona és una ciutat compromesa amb el patrimoni festiu, però també en els afers socials, polítics i de país". Ho ha destacat aquets migdia l’alcalde, David Rodríguez, en l’acte que dona el tret de sortida a la Festa Major. Ha recordat que serà la primera Festa Major de la democràcia amb l’existència de presos polítics a Catalunya, “uns presos a qui la tardor els depara un judici injust”. Per tant, “farem festa sense oblidar els presos i exiliats, especialment les dones”, ha asseverat.

I és que, per a Rodríguez, Solsona no pot ser un municipi neutral, “perquè no hi ha neutralitat possible, ja que la neutralitat és complicitat amb la injustícia”. En aquesta ciutat, ha continuat, “sempre ens hem caracteritzat per la militància en la defensa dels valors democràtics i en els anhels legítims del país”.

En el decurs de la salutació, l’alcalde també ha recordat el desè aniversari de l’obtenció del títol de Festa patrimonial d’interès nacional, i ha animat a celebrar-ho tenint ben present “la dimensió històrica escrita per voluntat popular” de les festes en honor a la patrona.

Com és costum des de fa cinc anys, la Festa Major arrenca amb una trabucada protagonitzada, també des d’un dels balcons consistorials, per l’integrant més veterà de la colla. Enguany ha estat el torn de Josep Solé, “el Mallola”, de 69 anys, que va ingressar en el grup fa 25 anys.