Larrosa torna a desmarcar-se de Ros i anuncia una consulta al Memorial Democràtic sobre carrers franquistes

L'alcalde de Lleida assegura que serà "valent" en aquesta qüestió

Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida
Fèlix Larrosa, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:16h
El paer en cap de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest divendres l'agenda de govern i ha destacat algunes de les accions que duran a terme a partir d'ara com la consulta al memorial democràtic" a fi i efecte de conèixer criteris en tant en quant es presentin debats per la denominació de carrers", ha puntualitzat l'alcalde.

Larrosa ha afegit que "no es tracta de fer revisionisme cada dia" perquè, posats a revisar, assegura que també hi ha noms de persones escollides democràticament que han estat jutjades i condemnades per comissió de delictes, afirma. "Aleshores, hauríem d'entrar a revisar-ho també", s'ha preguntat l'alcalde que ha apel·lat a la prudència i la sensatesa. Larrosa ha presentat a la que va ser la seva rival en les primàries per l'alcaldia de Lleida, Montse Mínguez com a regidora de coordinació institucional i portaveu del govern i a Joan Queralt com a regidor d'habitat rural i sostenibilitat.

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat aquest divendres a la Paeria les noves regidories i també els eixos de govern i l'agenda política que encaren com a equip. Larrosa ha destacat entre les diferents accions que volen dur a terme tot el debat pel que fa als noms de carrers de la ciutat i ha dit "serem valents pel que fa a memòria històrica", fent una consulta al Memorial Democràtic per conèixer els criteris que s'han de seguir quan es produeixin debats en quant a la "idoneïtat" de la denominació dels carrers. "Volem que el Memorial ens acompanyi en la interpretació de les lleis aprovades".

La consulta es pot produir, segons l'alcalde, en els propers mesos. "Aquests i els predecessors hem estat governs de treball per la memòria històrica" i ha titllat d'"absurd" que se'ls acusi de tenir alguna cosa a veure amb un règim "que van combatre els nostres pares o avis".

L'alcalde ha reflexionat sobre dues qüestions. La primera és que "no es tracta de fer revisionisme cada dia", perquè posats a revisar, assegura Larrosa, "també hi ha noms de persones escollides democràticament que han estat jutjades i condemnades per comissió de delictes". Així mateix, ha apel·lat a "ser prudents i sensats", tenint en compte que "som fills i nets de gent que va combatre el règim d'opressió franquista que ens va fer "entendre" la Transició i sobretot la post-Transició com una etapa de "consolidació" de valors com la "solidaritat, la justícia i la fraternitat", ha apuntat.