La Crida publica els regals de la Paeria i que ha rebutjat: aparcaments preferents, sopars i entrades

Cap dels obsequis supera els 150 euros

Redacció
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:33h
El regidor de la Crida, Pau Juvillà
El regidor de la Crida, Pau Juvillà | Àlvar Llobet
La Crida per Lleida ha entrat a Registre el llistat i la renúncia dels regals i invitacions rebuts des de juny 2015 fins l’agost 2018, d’acord amb el document de compromís amb el codi ètic i els principis d’actuació política de la candidatura “Manar Obeint”, que contempla la renúncia a acceptar qualsevol tipus de regal i privilegi pel fet de ser càrrec electe a l’Ajuntament, en tant que es consideren un privilegi i un greuge comparatiu amb la ciutadania.

El passat mes de gener, va ser aprovada la proposta de la Crida-CUP presentada a la Comissió Especial de Transparència, perquè es publiquissin al web de la Paeria la relació de retribucions, regals o avantatges que reben els càrrecs al marge del cartipàs, perquè es complís la Llei 19/2014 de Transparència que obliga els governs a fer públics «els béns o regals acceptats pels càrrecs electes, les entitats o particulars que els han lliurat i la seva destinació final».

Els regidors de La Crida-CUP declaren que no ha rebut cap regal ni invitació relacionat amb l’activitat oficial que superi els 150 euros, i tampoc n’han acceptat cap de menys valor per a l’ús personal.

La formació reflecteix el seu cost en el document presentat i ho fa públic. Dels 20 regals, la formació ha fet 5 cessions a entitats, com làmines d’artistes de Lleida a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, 2 Cd d’Enric Granados a la Biblioteca Maria Rius, i entrades de futbol a membres de la UE Gardeny i a l’equip femení de Pardinyes.

Entre els regals i invitacions oferts als regidors, s’hi inclouen pàrquing preferent a Fira de Lleida, sopars i dinars organitzats per la Paeria i entrades presidencials a esdeveniments esportius.