Una pedregada danya cultius de fruita a diversos punts del Segrià i les Garrigues

La pedra tenia la mida d'un cigró, ha caigut molt barrejada amb aigua i ha afectat pera, poma, préssecs i nectarines tardanes

Redacció
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:22h
Fruita malmesa per la pedra
Fruita malmesa per la pedra | ACN
Una tempesta amb pedra que ha caigut aquest dimarts a mitja tarda ha afectats cultius de fruita dolça en diversos punts del Segrià i les Garrigues.

La pedra tenia la mida aproximada d'una cigró i ha afectat principalment cultius de pera, poma, i préssecs i nectarines tardanes. Els municipis que s'han vist més afectats són Artesa de Lleida, Aspa, Torres de Segre i les Borges Blanques. Aquesta és la dotzena pedregada que cau a les comarques de Ponent aquest any.

Segons el president del sindicat Asaja, Pere Roqué, els danys d'aquesta pedregada no serien gaire quantiosos perquè ha caigut en una zona on la collita estava molt avançada. El municipi que s'ha vist més perjudicat ha estat Artesa de Lleida.

A més a més, la pedra ha caigut molt barrejada amb aigua. Els pagesos continuen amb la mirada posada al cel davant la possibilitat de noves pedregades, sobretot de cara a demà dimecres ja que els pronòstics anuncien l'entrada de fronts des de l'Aragó, que són els que acostumen a ser més virulents.