Cunillera no assistirà a l'acte institucional de la Diada si no «hi tenen cabuda tots els catalans»

La delegada del govern espanyol lamenta que s'inclogui una marxa dedicada als polítics processats per l'1-O

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, responent als periodistes.
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, responent als periodistes. | ACN
Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:41h
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, no assistirà als actes institucionals de la Diada "si tots es catalans no hi tenen cabuda". En una entrevista al programa Més 324 de TV3, Cunillera ha assenyalat que "sempre" ha assistit als actes de l'Onze de Setembre però que "no sap" si aquest any hi anirà fins que no se la convidi o tingui més detalls de que s'organitza.

"Mai he oblidat que és la festa nacional de tots els catalans. Espero que el que es programi aquests dies sigui una festa on hi tinguem cabuda tant els que pensem d'una manera com d'una altra. Si tots hi tenim cabuda, hi seré, sinó és evident que no", ha argumentat.

Cunillera ha apuntat que si l'acte institucional inclou una marxa dedicada als "presos polítics i exiliats", segons ha explicat el Govern, gaire institucional "no serà". La delegada fa referència als plans de l'executiu català, que pretén reivindicar la llibertat dels líders independentistes empresonats o exiliats.

L'acte principal, creat i dirigit per Lluís Danés, se celebrarà el 10 de setembre i començarà a les 20.30 al Parlament de Catalunya, on es rebrà la Flama del Canigó. Serà des del mateix Parc de la Ciutadella, segons la documentació facilitada als periodistes, que s'iniciarà una marxa de llum encapçalada pel president de la Generalitat, Quim Torra, i pel president del Parlament, Roger Torrent. Passarà pel Born Centre Cultural -on es farà la part més institucional, amb la hissada de bandera i els Mossos- i acabarà a la Plaça Sant Jaume per "portar la llum" a la seu del Govern. Allà es farà un espectacle que té la finalitat d'explorar la llibertat, segons els plans que té l'executiu i el Parlament.