3.500 persones demanen la llibertat dels presos polítics en una cadena humana a Lleida

Jordi Sànchez anima als assistents a fer que la Diagonal "es quedi petita" a la Diada

Imatge de la manifestació d'aquest dilluns
Imatge de la manifestació d'aquest dilluns | Europa Press
Redacció
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:35h
Unes 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, i entre 3.500 i 4.000 segons els organitzadors, han participat aquest dilluns en una cadena humana entre la plaça de la Paeria i la Seu Vella de Lleida per demanar la llibertat dels presos sobiranistes i el retorn dels dirigents independentistes a l'estranger.

L'acte estava organitzat per Cantaires de Ponent amb la col·laboració de l'ANC, Òmnium, el Centri Excursionista de Lleida i el cor Plaça Paeria, i ha assistit el germà del líder de JxCat al Parlament, Jordi Sànchez, Xavier Sànchez, que ha llegit unes paraules de l'expresident de l'ANC.

Sànchez ha animat als assistents a fer que l'avinguda Diagonal de Barcelona "es quedi petita" l'11 de setembre, i ha agraït als assistents la seva participació. "La nostra presó és injusta i ho serà també el judici", ha avisat Sànchez, que també ha afirmat que guanyaran la República catalana.

Durant el recorregut de la cadena humana s'han traslladat fotografies dels 16 polítics independentistes a la presó i a l'estranger, i s'han cridat consignes com "No volem engrunes, volem el pa sencer", "Llibertat presos polítics" i "Independència".