Proposen una consulta per canviar el nom del passeig «Josep Borrell» de la Pobla de Segur

El partit planteja mantenir el nom actual o canviar-lo per 1 d’octubre, Mossèn Rafel o Oriol Junqueras

Josep Borrell, ministre d'Exteriors del govern espanyol
Josep Borrell, ministre d'Exteriors del govern espanyol | PSOE
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:54h
El grup municipal d’Esquerra Republicana a la Pobla de Segur ha entrat una moció a l’Ajuntament en la que proposa realitzar una consulta ciutadana per decidir la possibilitat de canviar el nom del passeig Josep Borrell i Fontelles. El partit planteja mantenir el nom actual o canviar-lo per 1 d’octubre, Mossèn Rafel, Oriol Junqueras o qualsevol altra proposta que es dictamini en la propera sessió plenària, que tindrà lloc aquest divendres.

Els republicans creuen que han de ser “els poblatans i les poblatanes” els qui decideixin aquesta qüestió, ja que, segons asseguren, en els darrers dies alguns veïns han mostrat el seu rebuig per tenir un passeig amb el nom de l’actual ministre d’Assumptes Exteriors del govern espanyol, fill de la Pobla de Segur. No obstant això, ERC admet que també hi ha veïns que han mostrat el seu interès en mantenir-lo el nom del passeig. 

La moció es debatrà en la propera sessió plenària proper ple municipal, que tindrà lloc el divendres vinent, 7 de setembre. ERC governa a la Pobla de Segur amb 6 regidors i Lluís Bellera com alcalde. El Partit Socialista, de la seva banda, compta amb un únic regidor al consistori.