El PDeCAT demana la compareixença de Ros al Congrés per saber el criteri del seu nomenament com ambaixador

"Tenim especial interès a conèixer les habilitats que té l'exalcalde de Lleida per exercir d'ambaixador", assegura el diputat Jordi Xuclà

Àngel Ros
Àngel Ros | Adrià Costa
Redacció
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:08h
El PDeCAT ha sol·licitat a la Comissió d'Afers exteriors del Congrés la compareixença dels ambaixadors espanyols nomenats per l'Executiu de Pedro Sánchez per "conèixer els criteris a través dels quals han estat escollits".

En seu parlamentària, el diputat de la formació catalana al Congrés dels Diputats Jordi Xuclà ha criticat l'"arbitrarietat" del ministre d'Exteriors, Josep Borrell, perquè considera que els nomenaments "han estat guiats per motius polítics en contra de criteris professionals quant a la durada de mandats". El PDeCAT s'ha referit de forma especial a l'exalcalde de Lleida i nou ambaixador a Andorra, Àngel Ros.

"Tenim especial interès a conèixer les habilitats que té l'exalcalde de Lleida per exercir d'ambaixador. El món de les relacions internacionals sempre li havia estat aliè i, per tant, haurà d'explicar a la Comissió quina és l'experiència i la capacitat tècnica que té per ocupar aquest càrrec", ha assegurat Xuclà.

La formació catalana ha exigit, a més, el cessament "immediat" de l'ambaixador als Estats Units i exministre de Defensa, Pedro Morenés.