L'Arnau de Vilanova comptarà amb quatre nous quiròfans i tres places de recuperació post-anestèsica

L'ampliació de l'hospital lleidatà, que inclourà 18 quiròfans i 23 places de recuperació post-anestèsica, pot començar l'any 2020

Part de l'equip de l'Hospital Arnau
Part de l'equip de l'Hospital Arnau | Arnau de Vilanova
Redacció
03 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:13h
El Departament de Salut ha iniciat un esforç inversor a l'Arnau de Vilanova per equipar-lo amb instal·lacions que incorporin els últims avenços tecnològics. Aquest compromís, a mitjà termini, es concretarà en l’ampliació i millora del bloc quirúrgic construint una ampliació adossada, quasi doblant la superfície actual.

Així, en total es comptarà amb una planta de 3.200m2 que albergarà, entre d’altres, 18 quiròfans, quatre més que els actuals i 23 places de recuperació post-anestèsica, actualment n’hi ha 20. L’actuació també permetrà millorar la connexió del bloc quirúrgic amb la Unitat de Cures Intensives (UCI), les Urgències i els servei de radiologia. La redacció del projecte està previst que s’acabi l’any vinent, per poder començar les obres a principis del 2020.


La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que actualment s'ha pogut equipar l'UCI amb tecnologia d'última generació. Un fet, ha remarcat la consellera, que demostra que "volem la millor sanitat per a tothom", referint-se també a l'ampliació del bloc quirúrgic de l'hospital.

La consellera ha posat de manifest la importància del centre com a hospital referent del sistema públic de salut a les terres de Lleida. Un territori on, segons Vergés, s'estan fent "esforços i millores per tenir-hi la millor sanitat per a tothom".