El govern espanyol aprova les bonificacions pel desviament obligatori de camions de l’N-240

La mesura entrarà en vigor en diumenge

Imatge d'un camió rere dos vehicles
Imatge d'un camió rere dos vehicles | ACN
Redacció
31 d'agost del 2018
Actualitzat a les 15:08h
El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el reial decret que dona llum verd a les bonificacions per treure el trànsit pesant dels trams ebrenc i penedesenc de l’N-340, així com de l’N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc.

La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha subratllat que l’executiu socialista ha “agilitzat” la mesura atesa l’afectació que té la circulació dels camions per “les poblacions rurals” i per “evitar la sinistralitat”. Un cop enllestit aquest tràmit, la mesura entrarà en vigor diumenge, l’endemà de la publicació del reial decret al BOE.

L’acord estableix el desviament obligatori de camions cap a l’AP-7 en els trams de l’N-340 de Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud. En el cas de l’N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc, els vehicles hauran de circular obligatòriament per l’AP-2.

Les bonificacions previstes són d’un 42,53% en el cas dels camions en trànsit i del 50% en els que facin trajectes interns. En el cas de l’N-240, les bonificacions s’estenen entre els accessos de l’AP-2 de les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria.