Calvet es compromet a protegir la biodiversitat a la Vall d'Aran

La reunió ha permès posar en relleu el programa de reintroducció de l'ós als Pirineus

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet | ACN
Redacció
26 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:40h

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'ha reunit aquest dissabte amb el síndic d'Aran (Lleida), Carlos Barrera, per tractar temes d'urbanisme, biodiversitat, infraestructures i habitatge i li ha traslladat la voluntat de la Generalitat de "treballar en la protecció de la biodiversitat, fent-la compatible amb l'activitat humana".

En un comunicat aquest dissabte, la Conselleria ha informat que en la reunió s'ha posat en relleu el programa de reintroducció de l'ós als Pirineus, que inclou mesures preventives i reactives, com l'agrupació del petit bestiar i les indemnitzacions als ramaders en cas d'atac.

"Tot el que sigui avançar en aquests procediments, que hem de parlar amb el territori i el sector de la ramaderia, permetrà aconseguir una major convivència", ha explicat Calvet, qui ha acudit a la reunió a la seu del Conselh Generau d'Aran.

A més, ha anunciat que en els pròxims mesos la Generalitat treballarà en un estudi per delimitar en territori de l'ós, "en funció del nombre d'exemplars, els usos del sòl, el nombre d'hectàrees i l'extensió i tipologia de l'activitat humana".