L'Essències proposa dues nits de maridatge de música amb vi i cervesa artesana

El festival de Montblanc compta amb Andrea Motis, Yacine Belahcene, Dr. Calypso i Pablo Hasel, entre altres propostes

El Festival Essències torna a Montblanc
El Festival Essències torna a Montblanc | Festival Essències
Redacció
24 d'agost del 2018
Actualitzat a les 10:37h
El Festival Essències de Montblanc ja és a punt d'alçar el teló. El certamen de la capital de la Conca de Barberà proposa per avui i demà dues nits de maridatges de música amb vins i cervesa artesana. Andrea Motis, Yacine Belahcene, Dr. Calypso i Pablo Hasel són els nomes més destacats d'un festival que combina música, gastronomia amb activisme i compromís social.

Música, activisme i compromís social

Situat en un entorn excepcional, el Festival Essències oferirà un maridatge diferent per a cada nit de música i gastronomia. Noms com Andrea Motis, La Vella Dixieland, Dr. Calypso, Pablo Hasél o Yacine Belahcene com a referents en la música reivindicativa i per la defensa de la llibertat d'expressió. Tots formen una programació amb compromís, d'un festival nascut com un projecte amb inquietuds culturals i socials des de l'any 2016.

Promogut per l'Associació Cultural Essències i l'Ajuntament de Montblanc, la primera edició del certamen tenia el jazz com a fil conductor. La iniciativa comptava amb totes les variants i fusions del jazz, a més d'artistes internacionals i nacionals de primer nivell que es donaren cita a l’escenari de la plaça de Sant Francesc durant dos dies a Montblanc. Tot plegat, combinat amb degustacions de vins i caves dels cellers de la DO Conca de Barberà, concentració de foodtrucks amb una oferta gastronòmica de qualitat, ruta de tapes i master class a càrrec dels millors sommeliers, enòlegs i xefs.

A banda de seguir apostant per la proposta fundacional de potenciar i projectar al visitant la cultura autòctona d'allà on sigui, els organitzadors també anuncien sorpreses en altres indrets molt properament: "En aquestes tres edicions és Montblanc qui ens ha vist créixer. Però sense deixar aquestes arrels i, per un futur no molt llunyà, us avancem que estem preparant una edició d’hivern en una fantàstica localització del nostre país".
 

Essències, un festival de tarda i de nit Foto: Festival Essències


Maridatge de música, gastronomia, vins i cervesa artesana.

Enguany, l'Essències proposa un maridatge diferent per a cada nit. La primera proposta combina el bo i millor de les propostes de jazz de Catalunya amb una Mostra de vins DO Conca de Barberà on els productors de la terra oferiran i aconsellaran als visitants els productes més adients als seus paladars. Una vetllada per gaudir, en la mateixa mesura, de bona música i de bon producte autòcton.

La nit de diumenge es presenta amb emocions més fortes. En una edició més reivindicativa que mai, el certamen combina el mestissatge, el reggae i i l’ska amb la Mostra de Cervesa Artesana. En aquesta, es comptarà amb la presencia dels millors productors de cervesa artesana de la zona, que proposaran degustar el millor de cada casa amb el ritme i melodia de les actuacions musicals.
 
Programació Essències 2018
Dissabte 25 d'agost

El millor jazz i world music de Catalunya marida amb una Mostra de Vins DO Conca de Barberà.

Andrea Motis Quartet. Jazz, Barcelona.
La Vella Dixieland. Jazz, Barcelona.
Yacine Belahcene. Mediterrani urbana, Barcelona/Alger.
Stromboli Jazz Band. Jazz, Montblanc.
Ishmael Sustraivibez DJ Set, Jazz, Gasteiz.

Diumenge 26 d'agost

Mestissatge, reggae i ska, maridat amb la Mostra de Cervesa Artesana. Els millors productors de la zona proposaran un tast únic amb el ritme i la melodia de les actuacions musicals.

Dr Calypso. Reggae, Ska. Barcelona.
Pablo Hasél. Rap, Lleida.
Adala & The Same Song Band. Reggae, Barcelona.
El Senyor Peix. Reggae, Ska. Malgrat de Mar.
DJ Don Cornelius – Miguel Caamaño. DJ, Madrid.
Babel Soundsystem-Dubstral. Reggae dub. Barcelona