El Pavelló 3 de podria seguir oferint serveis a temporers uns dies més

L'alcaldessa en funcions de Lleida defensa la gestió del tinent d'alcalde Xavier Rodamilans sobre l'acollida de les persones que arriben a Lleida per treballar a la fruita

Pertinences de temporers que dormen al carrer a tocar del pavelló 3 de Fira de Lleida, en una imatge d'arxiu
Pertinences de temporers que dormen al carrer a tocar del pavelló 3 de Fira de Lleida, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
21 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:39h
La Paeria estudia la possibilitat que el Pavelló 3 pugui seguir oferint serveis a temporers uns dies més

L'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, defensa la gestió del tinent d'alcalde Xavier Rodamilans sobre l'acollida de les persones que arriben a Lleida per treballar a la fruita

L'alcaldessa en funcions de Lleida, Montse Mínguez, ha sortit aquest dimarts en defensa del tinent d'alcalde i regidor de Polítiques per als drets de les persones, Xavier Rodamilans, davant les crítiques rebudes des de la Plataforma Fruita amb Justícia Social sobre la gestió de la Paeria en relació amb l'acollida dels temporers que arriben a ciutat per treballar a la campanya de la fruita. D'altra banda, Mínguez ha explicat que els tècnics de serveis socials, conjuntament amb les entitats socials que també hi col·laboren, estan analitzant la possibilitat que el Pavelló 3 de Fira de Lleida pugui seguir prestant uns dies més algun o tots els serveis que s'ofereixen als temporers durant la campanya de la fruita (dutxes, guarda-roba, perruqueria i entrepans).

L'oficina única d'atenció a les persones temporeres de Lleida, ubicada enguany al Pavelló 3, va tancar aquest dilluns, mentre els diferents serveis que s'ofereixen als usuaris se seguiran prestant, almenys, fins dimecres tal com estava previst inicialment, si finalment s'acaba decidint que puguin seguir operatius uns dies més.

Davant la petició de dimissió feta des d'aquesta plataforma cap al regidor de Polítiques per als drets de les persones, Mínguez ha volgut expressar tot el seu suport a Xavier Rodamilans. A la vegada, l'alcaldessa en funcions ha volgut posar en valor la tasca dels tècnics municipals, així com dels voluntaris d'entitats socials que participen i col·laboren en l'atenció de les persones temporeres que arriben a la ciutat al Pavelló 3 de Fira de Lleida.

D'altra banda, l'alcaldessa en funcions de Lleida ha explicat que, com en cada campanya, l'oficina única d'atenció als temporers té una data d'inici i una altra de tancament. En concret, aquest any va estar en funcionament al Pavelló 3 de Fira e Lleida entre l'11 de juny i el 20 d'agost, tal com havia previst la Paeria. Tot i el tancament de l'oficina aquest dilluns, fins el dimecres dia 22 se seguiran prestant al Pavelló 3 els diferents serveis per a persones temporeres com són els de dutxes, guarda-roba, perruqueria i entrepans.

Montse Mínguez, però, ha assenyalat que els tècnics municipals, conjuntament amb les entitats socials que col·laboren en l'atenció als temporers, estan analitzant la necessitat d'allargar o no uns dies més el funcionament d'aquests serveis al Pavelló 3 de Fira de Lleida, malgrat que, si no és en aquest lloc, la Paeria els segueix prestant en altres espais municipals, tal com succeeix la resta de l'any quan no està en marxa el dispositiu d'atenció als temporers que arriben a la ciutat durant la campanya de la fruita. De totes maneres, l'alcaldessa en funcions ha explicat que "en les darreres setmanes s'ha notat una disminució dels temporers -que acudien al Pavelló 3- perquè molts ja marxen a altres llocs per participar en altres campanyes agràries".