La pedregada de divendres passat a l'Horta de Lleida va afectar 400 hectàrees de fruita

La tempesta, acompanyada per un fort vent, va deixar danys de fins al 50% en explotacions de les partides de Granyena, la Plana i Llívia de la capital del Segrià

Redacció
21 d'agost del 2018
Actualitzat a les 8:05h
Un pere afectada per una tempesta, en una imatge d'arxiu
Un pere afectada per una tempesta, en una imatge d'arxiu | Laura Cortés
La pedregada que va caure divendres passat a la tarda al Segrià va afectar unes 400 hectàrees de fruita dolça a la zona de l'Horta de Lleida, la majoria de poma i pera, segons el Departament d'Agricultura. La tempesta, que va anar acompanyada d'un fort vent, va afectar sobretot les partides de Granyena, de la Plana del Bisbe i de Llívia de la capital del Segrià, i de forma menys intensa, amb pedra acompanyada de molta aigua, en poblacions com Alcoletge, els Alamús, Corbins i Torre-serona.

Segons les dades d'Agricultura, la pedregada va deixar danys d'entre el 25% i el 50% en unes 380 hectàrees de fruita de llavor, i d'entre el 20% i el 40% en una vintena d'hectàrees de fruita de pinyol, ja que la majoria de préssecs i nectarines de la zona ja estaven collits.

El cultiu més malmès és la fruita dolça, amb danys molt variables, destacant l'afectació en fruita de llavor. A les zones menys afectades, on van caure pedres d'entre mig centímetre i un centímetre de diàmetre, Agricultura preveu danys d'entre el 10% i el 25% de la producció. En canvi, a les zones més afectades, els danys poden arribar fins al 50%. Cal tenir en compte que els forts vents també han pogut produir danys per caiguda de fruits en el cultiu de pera.