La Paeria reconeix que uns 200 temporers dormen al carrer a Lleida

L'oficina d'atenció a aquest col·lectiu ha atès 750 persones i la plataforma Fruita amb Justícia Social reclama l'obertura del pavelló 3 com a allotjament d'urgència

Redacció
10 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:43h
Diversos temporers recullen peres d'una explotació de l'Horta de Lleida, en una imatge d'arxiu
Diversos temporers recullen peres d'una explotació de l'Horta de Lleida, en una imatge d'arxiu | Roger Segura
L'oficina única d'atenció als temporers que arriben a Lleida per participar en la campanya de la fruita que enguany s'ubica al Pavelló 3 de Fira de Lleida ha atès des de la seva entrada en funcionament, l'11 de juny, un total de 750 persones, respecte a les 804 ateses l'any passat fins a les mateixes dates.

L'oficina presta, entre altres, els serveis de dutxa, consigna i bugaderia i facilita aliments als usuaris, als quals també s'ofereix la possibilitat de pernoctar fins a quatre nits a l'alberg Jericó.

L'Ajuntament de Lleida té quantificades unes 200 persones que dormen al carrer a la ciutat per diferents motius, algunes perquè ja han superat aquests quatre dies, perquè rebutgen allotjar-se a l'alberg o perquè tot i tenir feina no poden pagar-se una habitació, entre altres motius.

Des de la plataforma Fruita amb Justícia Social eleven fins a 230 les persones que pernocten al carrer i reclamen a la Paeria que obri el pavelló 3 a les nits mentre duri la campanya com a allotjament d'urgència. Des de l'Ajuntament s'han compromès a fer-ho quan es donin inclemències meteorològiques com en el cas de pluja.