Els Bombers fan una seixantena de sortides per incidències relacionades amb la pluja

La majoria de serveis s'han fet a les comarques de Girona (28) i la meitat d'aquests s'han fet a Roses

Tempesta a l'autopista C-58
Tempesta a l'autopista C-58 | Anna Mira
Redacció
09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:59h
Els Bombers de la Generalitat han fet 59 sortides entre les tres i les cinc de la tarda d'aquest dijous per incidències relacionades amb la pluja. La majoria han estat per petites inundacions de baixos i de carrers i per retirar arbres caiguts.

Amb tot, cap persona ha resultat ferida. La majoria de serveis s'han fet a les comarques gironines, on se n'han fet 28, 14 dels quals s'han concentrat a Roses (Alt Empordà). Els bombers també han fet 11 sortides a la Regió d'Emergències Nord, 7 a la Regió d'Emergències Centre, 5 a la Regió d'Emergències Sud i 3 a les Terres de l'Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat aquesta tarda que les tempestes han afectat bona part de les comarques de Girona i de Barcelona. En alguns casos ho han fet amb intensitat forta.

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla l'Inuncat per la previsió de pluges durant aquest dijous a qualsevol punt del país i amb major intensitat a partir de la tarda. S'esperen xàfecs acompanyats de tempesta severa, que podran descarregar més de 40 litres en mitja hora.

Afectacions a l'R4 i l'R11 a causa de la pluja

Les intenses pluges que cauen a diversos punts del territori català han alterat aquest dijous a la tarda la circulació de trens de l'R4, l'R11 i l'RG1. Segons Protecció Civil, la circulació de trens a la línia R4 està tallada entre Sant Vicenç de Calders i Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) per la caiguda d'un llamp a la catenària.

Renfe ha informat que en breu posarà en marxa un servei alternatiu per carretera amb autobusos. La incidència ha tingut lloc quan faltaven pocs minuts per les sis de la tarda. Paral·lelament, també hi ha problemes de subministrament elèctric a l'estació de Riudellots de la Selva, on els trens circulen per via única des de les 17.10 hores. Aquesta incidència comporta retards d'uns 45 minuts a l'R11 i l'RG1.