Les temperatures podran arribar als 40 graus a Ponent aquest dissabte

El Servei Meteorològic ha indicat que l'onada de calor es podria allargar fins dimarts que ve

Redacció
03 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:48h
Termòmetre a 41 graus a la ciutat de Lleida, en una imatge d'arxiu
Termòmetre a 41 graus a la ciutat de Lleida, en una imatge d'arxiu | Laura Cortés
El Servei Meteorològic de Catalunya ha indicat que l'onada de calor que afecta Catalunya es podria allargar fins dimarts que ve com a mínim i que la calor més intensa serà durant el cap de setmana. El predictor del Meteocat Jordi Toda preveu que la calorada toqui sostre dissabte que ve quan els valors màxims arribaran als 40 graus a Ponent. Les temperatures màximes d'avui s'han registrat a Seròs amb 40,5 graus, Vinebre amb 39,4 graus –dimarts passat van arribar als 41,3 graus- a Torroja del Priorat (39,1), Sant Salvador de Guardiola (38,8) i el Pantà de Darnius - Boadella (38,7). Toda ha subratllat que tot i ser temperatures molt altes no són extremadament elevades i que la particularitat d'aquesta onada de calor és la seva persistència, ja que les temperatures pujaran encara més a mesura que s'acosti el cap de setmana.

L'onada de calor s'ha instal·lat a Catalunya després que durant tres dies s'han superat els llindars de temperatura extrema. Concretament en 93 de les 184 estacions que gestiona el Servei Meteorològic s'han superat aquests darrers dies els valors màxims, essent aquest dimecres el dia més intens de calor, quan en 74 estacions es van superar les temperatures màximes.

Una altra dada destacable són les temperatures mínimes, que aquests dies estan sent molt elevades i que, per exemple, avui l'estació del Raval de Barcelona ha registrat el seu valor mínim més elevat de la seva sèrie històrica, amb 28 graus.

Toda ha indicat que tot i que dissabte sigui quan els termòmetres es puguin enfilar més en aquest episodi de calor, de cara al diumenge les temperatures continuaran sent molt altes. Dilluns i dimarts les temperatures podrien recular una mica però continuaran sent també força altes.

En aquest sentit, avui la Direcció General de Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per l'onada de calor.