Una cinquantena de taxistes recorren en marxa lenta els carrers de Lleida

Són la meitat dels efectius amb què compta la ciutat i el servei s'ha aturat de 13 h a 15 h

Taxis recorrent, al migdia, en marxa lenta el passeig de Ronda de Lleida
Taxis recorrent, al migdia, en marxa lenta el passeig de Ronda de Lleida | ACN
Redacció
31 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:54h
Els taxistes de Lleida han aturat el servei durant dues hores aquest dimarts al migdia, concretament de 13 h a 15 h. A la ciutat hi ha 99 llicències de taxi i la meitat (49) han recorregut en marxa lenta els carrers de Lleida com a mostra de suport als companys de Barcelona que fan vaga per exigir que es limitin les llicències dels VTC, protestes a les quals s'han anat sumant taxistes d'altres ciutats. Els restants estan de vacances o de festa i alguns efectius han fet serveis mínims per atendre persones amb mobilitat reduïda, urgències o trasllats de caràcter sanitari.

Tele Ràdio Taxi Lleida, cooperativa que agrupa el 70% dels taxis de la capital del Segrià, i l'agrupació Loteutaxi, que representa el 16% dels vehicles de Lleida, han acordat fer l'aturada de forma conjunta. A la una de la tarda s'han concentrat amb els seus vehicles a la zona del Camp d'Esports, des d'on han circulat a marxa lenta fins a la subdelegació del govern a la capital del Segrià, passant per passeig de Ronda, Lluís Companys, avinguda Catalunya i avinguda Madrid.

Els vehicles de transport de viatgers amb conductor d'empreses d'Uber i Cabify actualment tenen una escassa presència a la capital del Segrià, a diferència del que succeeix en ciutats amb major presència del turisme com és el cas de Barcelona. Tot i això, els taxistes de Lleida temen que acabin arribant, ja que entenen que primer han començat per establir-se a les grans ciutats però que el seu objectiu és estendre's a altres municipis més petits. Lamenten que aquesta situació és "injusta" i recorden que el sector, amb la crisi, ja va passar "anys molt durs".

Els taxistes lleidatans no tenen previst, de moment, desplaçar-se per prendre part en les mobilitzacions de Barcelona o en altres que puguin dur-se a terme. Tot i això, estan en contacte amb la resta de cooperatives i d'associacions del sector per veure com evoluciona la vaga, segons han explicat.