La Generalitat anuncia un pla estratègic del sector forestal

El sistema que preveu l'executiu català és de la cogestió

Imatge d'un operari netejant un bosc
Imatge d'un operari netejant un bosc | Arxiu
Redacció
30 de juliol del 2018
Actualitzat a la 1:46h
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, ha anunciat que el departament està preparant un pla estratègic del sector forestal català amb un sistema de cogestió.

"Al costat del sector i de la mà de l'administració volem posar el sector al lloc que li toca", ha afirmat a Bagà (Barcelona) durant la clausura de la subhasta concentrada de fusta pública de Catalunya. En la subhasta s'han venut 73.138 tones de fusta, d'un volum inicial de 76.260 tones, per un valor de 2.924.723 euros, que impliquen la gestió d'unes 3.500 hectàrees forestals.

Jordà ha assegurat que el sector forestal català "és un sector viu, i no només està viu, sinó que genera pràcticament un miler de llocs de treball". El volum de fusta subhastada aquest divendres es calcula que repercutirà en 976 llocs de treball: 227 treballaran directament al bosc i en la indústria de la fusta, mentre que 747 es beneficiaran de forma indirecta.

Aquesta subhasta és una de les principals mesures que el departament té per dinamitzar la gestió forestal, especialment en les de propietat pública, ja siguin d'entitats locals o de la Generalitat.