La Fiscalia demana l’aplicació de la llei mordassa per a una altra víctima de l'1-O a Lleida

El ministeri fiscal considera que el votant, que va ser agredit per la policia espanyola a Lleida, va obstaculitzar la seva tasca

La policia espanyola  durant una càrrega l'1-O
La policia espanyola durant una càrrega l'1-O | Jonathan Oca
Redacció
29 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:37h
La Fiscalia ha demanat l’aplicació de la llei mordassa a una altra víctima de la violència policial de l’1-0 a Lleida, segons informa segre.com. Recordem que fa uns dies, sota l’aplicació d’aquesta normativa, el jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va absoldre l’agent de la Policia Nacional espanyola acusat de clavar un cop de puny a la mandíbula a un jove durant la càrrega policial de l’1-O a Lleida.

En aquest context, el jutge va obrir investigació contra la persona ferida, en considerar que podria estar vulnerant la llei mordassa en l'article que especifica “els actes d’obstrucció que pretenguin impedir a qualsevol autoritat, empleat públic o corporació oficial l’exercici legítim de les seves funcions, el compliment o l’execució d’acords o resolucions administratives o judicials, sempre que es produeixin al marge dels procediments legalment establerts i no siguin constitutius de delicte”.

Ara, segons el rotatiu lleidatà, es podria donar un segon cas. El ministeri públic va fer una petició el passat 3 de juliol, al mateix jutjat, per a què s’apliqui la llei mordassa a un altre votant del referèndum que va denunciar la violència policial.

El fiscal considera que la víctima, que va patir una ferida lleu a l’alçada del genoll, va obstaculitzar l’acció dels agents de policia espanyols.