Braç de gitano farcit de nata

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Braç de gitano
Braç de gitano | Dolors Mateu
Dolors Mateu
29 de juliol del 2018
Actualitzat a les 0:46h
Per què se l'anomena  braç de gitano ?

A l'Edat Mitjana, un monjo de la zona del Bierzo, se'n va anar a recórrer món i en un monestir egipci va descobrir aquestes postres, es va emportar la recepta i a les seves contrades se li va començar a dir "braç egipciano", amb el temps, la paraula va degenerar en l'actual "braç de gitano" .


Ingredients per a 6 persones: 
6 ous 
100 gr. de sucre 
100 gr. de farina

1 culleradeta de llevat en pols

pessic de sal

Per a la nata:

300ml de nata per muntar

2 cullerades de sucre llustre 

Bateu els ous amb el sucre i la mica de sal durant uns 10 minuts, fins a quedar una barreja blanquinosa. Afegiu la farina tamisada junt amb el llevat i barregeu suaument fins que s'integri bé. 

En una safata de forn folrada amb paper vegetal oliat, aboqueu la massa ben estesa, i coure al forn a 180 º durant uns 10 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i cuita. 

Traieu del forn i bolqueu amb cura sobre un drap de cotó estès, treieiu el paper d'enfornar (que haurà quedat a dalt) i enrotleu junt amb el drap. Deixeu refredar. 

Munteu la nata, que ha d’estar ben freda i quan gairebé estigui afegiu les dues culleres de sucre glacé. Acabeu de muntar però sense passar-se.

Per farcir-lo s'estén de nou la massa, poseu la nata deixant un marge d’un  dit a les bores, i torneu a enrotllar (us podeu ajudar amb el drap).

Repartiu el sucre llustre per damunt del braç. 

NOTA:  Els ous millor a temperatura ambient. 
** Es pot fer sense llevat també, llavors es baten més temps els ous i el sucre.

** Es pot veure el pas a pas del braç de gitano aquí. 


Blog de cuina de la dolorss