El Festival Internacional de Música de Cervera tanca una edició «històrica»

El Curs de Música ha acollit més de 200 alumnes i la 25a Fira de Lutiers bat rècords amb setze tallers i una trentena d'artistes

Redacció
29 de juliol del 2018
Una de les actuacions del festival
Una de les actuacions del festival | ACN
La Càtedra Cervera Emili Pujol de Cervera ha viscut una 38a edició "històrica", segons l'organització, marcada per l'èxit de públic, que ha omplert els catorze concerts programats entre el Festival i el Vila Closa. Segons els organitzadors, la majoria dels concerts que s'han programat han superat el 100% de l'ocupació, i en molts casos, s'han hagut d'afegir cadires per atendre la demanda imprevista ja que molts concerts han superat els 600 espectadors.

El concert inaugural, a càrrec de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida va ser el més multitudinari, amb l'assistència de més de 800 persones. A més, el Curs de Música ha acollit més de 200 alumnes i la 25a edició de la Fira de Lutiers ha batut rècords amb setze tallers i més d'una trentena d'artistes, consolidant-se com la més important del sud d'Europa. També s'ha exposat un violoncel Giovanni Grancino creat l'any 1694.

Aquest dissabte, a les 22h, tindrà lloc el darrer concert del Festival a càrrec dels alumnes del Curs de Música, que seran els protagonistes absoluts d'aquesta última jornada. Tant l'Orquestra Jove com l'Orquestra del Curs, estaran dirigides per Manel Valdivieso i interpretaran obres de H.Purcell, I. Txaikowsky, A.Copland i E. Grieg. Per la seva banda, el Vila Closa programa una última sessió amb un concert de corda i vent a la Casa Museu Duran i Sanpere dirigit per Estefania Balcells i Jaume Cortadellas.