Agricultura publica per primer cop preus al consumidor de fruita de pinyol

La setmana passada el preu mitjà de compra de préssec va ser d'1,81 euros el quilo i el de la nectarina de 1,51 euros el quilo

Redacció
25 de juliol del 2018
Actualitzat a les 21:31h
Una empresa de fruita de Lleida
Una empresa de fruita de Lleida | ACN
El consumidor ja pot consultar setmanalment els preus pagats per la fruita de pinyol. L'Observatori Agroalimentari de Preus del Gabinet Tècnic del Departament d'Agricultura publica des de dimarts els preus mitjans que paguen les llars catalanes per la compra de préssecs i nectarines durant la campanya.

Aquesta informació té molta utilitat pel sector productor, per les baules de la cadena de distribució i pels propis consumidors. Amb la publicació d'aquests preus al consumidor es complementa la informació resultant de la publicació dels preus sectorials de referència de la fruita de pinyol que es va iniciar l'any 2017 i que es continua durant aquest 2018. La setmana passada el preu mitjà de compra del préssec va ser d'1,81 euros el quilo i el de la nectarina d'1,51 euros el quilo.

Per tal de poder publicar aquests preus, el Departament ha contractat a Kantar Worldpanel que disposa a nivell de Catalunya d'una mostra de 2.016 llars, repartides en 283 punts de sondeig amb presència garantida de panelistes a totes les poblacions de més de 10.000 habitants i mostra representativa de les més petites.

Els preus que es publiquen al web del Departament corresponen a la primera i segona setmana de juliol i així successivament durant 11 setmanes, que coincidirà amb l'acabament de la campanya de fruita de pinyol. En consonància amb aquests darrers preus, s'ha cregut que seria de gran importància poder publicar, també setmanalment, el preu mig pagat pel consumidor final de la fruita de pinyol per poder donar transparència als diferents elements de la cadena.