Es doblen en l'últim any les actuacions policials a Lleida a causa del «context polític i social»

Augmenten els delictes contra les persones i el patrimoni de 9.500 a més de 10.000, principalment furts

Imatge d'un agent de la Policia Nacional
Imatge d'un agent de la Policia Nacional | Europa Press
Redacció
25 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:42h
Les actuacions policials a Lleida del juny de 2017 al juny de 2018 han augmentat més del doble en comparació al mateix període anterior. Ho ha dit aquest dimecres el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que ha concretat que si en un any normal els Mossos d'Esquadra duen a terme unes 200 actuacions, només en el primer semestre d'enguany ja porten 250.

Farré atribueix aquest augment al fet que "no ha estat un any normal" derivat del context polític i social ja que en aquest període s'inclou l'1-O, eleccions i detencions de polítics que han motivat el doble de mobilitzacions ciutadanes que fa un any. També en matèria d'odre públic, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que la Guàrdia Urbana ha dut a terme un 31,6% més d'atuacions (de 57 a 75) a causa d'un augment de manifestacions ciutadanes.

Són dades que s'han fet públiques després de la reunió de la Junta de Seguretat de Lleida, en què han participat representants institucionals així com dels diversos cossos policials que actuen a la ciutat de Lleida (Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i policia espanyola). Pel que fa a delictes, l'últim any s'han comptabilitzat a Lleida 10.132 fets delictius, uns 600 més que el període anterior. La majoria (més del 40%) són furts. Les estafes suposen el 13% del total.

El paer en cap ha destacat que el pel que fa al trànsit, el número de morts dins la ciutat segueix sent zero i que han disminuït els atropellaments, a causa principalment de la reducció en la velocitat dels vehicles pels radars i semàfors foto-roig.

També s'han reduit els incendis a la ciutat un 32,45% ja que en els primers sis mesos d'enguany s'han registrat 179 incendis en front als 265 de l'any passat. Les actuacions per violència masclista han disminuït un 13% en l'àmbit de la llar i un 14% pel que fa a violència física i psíquica.