Absolt un policia nacional per una agressió l'1-O i acusen la víctima d'haver impedit la seva tasca

El denunciant podria ser multat amb una sanció de fins a 30.000 euros

Imatge de policies nacionals
Imatge de policies nacionals | ND
25 de juliol del 2018
Actualitzat a les 9:32h
El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha absolt l’agent de la Policia Nacional acusat de clavar un cop de puny a la mandíbula a un jove durant la càrrega policial de l’1-O a Lleida. Els fets van passar a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), on hi havia urnes.

En aquest context, el jutge considera que la persona ferida podria estar vulnerant la Llei Mordassa (Llei de Seguretat Ciutadana) en l'article que especifica “els actes d’obstrucció que pretenguin impedir a qualsevol autoritat, empleat públic o corporació oficial l’exercici legítim de les seues funcions, el compliment o l’execució d’acords o resolucions administratives o judicials, sempre que es produeixin al marge dels procediments legalment establerts i no siguin constitutius de delicte”.

D'aquesta manera, al denunciant se li podria aplicar una multa que podria arribar a 30.000 euros per haver impedit la tasca del policia.

El denunciant és un jove que es trobava a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Lleida i que assegura que el policia li va propinar un cop de puny a la cara. Advocacia per la Democràcia va explicar que el jove es va posar en contacte amb ells a última hora i l'Associació es va fer càrrec del cas i va designar com a advocada Núria París. El policia va declarar per videoconferència des de Sevilla i va negar que agredís el noi