La PAH reclama a Ibercaja que condoni el deute a dues famílies desnonades a Lleida

Una desena d'activistes s'han tancat durant més d'una hora a l'oficina que l'entitat té a rambla Ferran i l'han omplert de pancartes i papers

Imatge de l'acció de la PAH
Imatge de l'acció de la PAH | ACN
Redacció
24 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:22h
Una desena d'activistes de la PAH s'han tancat aquest dimarts al migdia durant més d'una hora a l'oficina que Ibercaja té a la rambla Ferran de Lleida. L'han omplert de pancartes i papers i ha quedat tancada al públic fins que han marxat. Reclamen que se'ls condoni el deute a dues famílies desnonades que viuen un cas similar.

Expliquen que van deixar de pagar la hipoteca del seu pis que tenien signada amb l'entitat en no poder assumir-la, el banc els va fer fora i va subhastar aquests habitatges. En tots dos casos, el preu obtingut amb la venda del pis a la subhasta no va ser prou per cobrir el deute que els afectats tenien amb el banc i l'entitat va vendre el deute restant (uns 50.000 euros per família) a un "fons voltor".

Des de la PAH denuncien que aquestes famílies han de pagar mensualment uns 350 euros a aquest 'fons voltor', quan són famílies vulnerables amb pocs ingressos, i que Ibercaja diu que no pot fer-hi res perquè aquest deute ja no depèn d'ells. La PAH, en canvi, considera que el banc podria recomprar el deute a qui li va vendre ja que va cometre una "irresponsabilitat", que estan pagant i patint aquestes famílies.