La Cambra de Comerç dona prioritat al projecte comercial de l'Estació

Considera que pot dinamitzar l'Eix Comercial i els barris perifèrics Pardinyes i Balafia

Imatge de l'estació de tren
Imatge de l'estació de tren | Àlvar Llobet
Redacció
24 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:32h
La Cambra de Comerç de Lleida, Fecom i PimeComerç han reivindicat aquest dimarts el Pla Especial de l'Estació com un projecte comercial emblemàtic, en argumentar que generaria més sinergies i podria dinamitzar l'Eix Comercial i els barris perifèrics Pardinyes i Balafia.

En un comunicat, les entitats responen així a la presentació, la setmana passada, de l'estudi d'impacte econòmic i social de la implantació de nous equipaments comercials de l'Ajuntament de Lleida, que dona prioritat al pla de l'Estació respecte altres propostes i preveu que amb ell es crearan 3.000 llocs de treball, 1.600 directes.

Manifesten "la poca transparència de l'ajuntament de Lleida cap als agents econòmics de la ciutat en no informar de la licitació i adjudicació de l'estudi d'impacte" i assenyalen que totes les institucions ho van demanar fa dos anys en diferents reunions amb l'Ajuntament. També critiquen la manca d'informació i asseguren que es feliciten per l'execució i perquè contempla algunes de les reclamacions del món empresarial lleidatà.

Aquestes entitats entenen que tal com proposa l'estudi, el projecte de l'Estació és el que s'acosta més a les seves reivindicacions en cas que fos necessari implantar nous equipaments comercials a la ciutat i demanen que es tinguin en compte les seves al·legacions, que contemplen la possibilitat d'implantar nous tipus d'establiments superiors a 800 metres quadrats al llarg del considerat Eix Comercial.