Les fleques de Lleida amb degustació pagaran el conveni d'hostaleria

UGT calcula que la diferència mínima és de 4.500 euros

Imatge d'un forner
Imatge d'un forner | ND
Redacció
24 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:47h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a UGT establint que el conveni laboral d'aplicació al comerç i establiments amb degustació sigui el conveni col·lectiu d'hostaleria de Lleida, la qual cosa obliga a aplicar-lo a les fleques i pastisseries que serveixen al públic menjar o begudes.

"Les fleques i pastisseries que serveixen al públic menjar o beguda per consumir al mateix local o terrassa hauran d'aplicar el conveni d'Hostaleria de Lleida, i hauran de deixar d'aplicar el de fleques", ha assegurat el sindicat UGT en un comunicat aquest dilluns.

Segons UGT, les diferències salarials anuals que tenen els treballadors de les fleques que serveixen menjar i beguda amb el lloc de treball de dependents o cambrers en els dos convenis ronda els 4.500 euros anuals com a mínim.

La responsable del sector del comerç d'UGT a Lleida, Carme Valls, ha assenyalat que el conveni de fleques estableix una nòmina mensual de 793 euros amb 15 pagues i el dels locals d'hostaleria més petits d'1.170 euros, amb 14 pagues.

La sindicalista ha explicat que al setembre UGT iniciarà una campanya a les fleques i pastisseries que serveixen al públic menjar o begudes per conscienciar els empresaris que als seus treballadors li correspon cobrar el salari del conveni d'hostaleria.