La pedregada de divendres arrasa completament diversos cultius de fruita

Un total de 5.800 hectàrees s’han vist afectades a Ponent

Redacció
23 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:57h
Fruites tocades per la pedra
Fruites tocades per la pedra | ACN
Les diferents tempestes acompanyades de pedra que van descarregar de forma irregular divendres al vespre a les terres de Ponent ha malmès 5.765 hectàrees de cultius, principalment de fruita de pinyol. Segons dades recollides pel Departament d'Agricultura, el municipi més afectat és Alcarràs, al Segrià, amb 1.620 hectàrees de fruita de pinyol que han percebut danys situats entre el 60 i el 100%.

La pedra però, ha registrat danys a un total de 13 municipis del Segrià, la Noguera i les Garrigues i també ha perjudicat a cultius de fruita de llavor i cereal. Els pagesos han començat a rebre aquest dilluns la visita dels pèrits que han d'avaluar les pèrdues per poder tramitar el cobrament de l'assegurança agrícola. En alguns punts de la zona del camí de Vallmanya, a Alcarràs, i també a Gimenells i el Pla de la Font s'ha perdut la totalitat de la collita.

La pedra que va caure divendres al vespre ho va fer de forma irregular, molt barrejada amb aigua però en alguns punts amb mides que arribaven a la d'una moneda d'un euro. La tempesta del passat divendres a la tarda va ser especialment virulenta en determinades zones de la comarca del Segrià. Va haver-hi molts municipis afectats, però especialment Alcarràs, Lleida (Sucs), Raimat, Almacelles, Gimenells i el Pla de la Font i la zona nord de l'Horta de Lleida.

Amb menys intensitat i barrejada amb molta aigua, la pedra va afectar altres zones de la comarca, com són els municipis de Soses, Torrefarrera, Alguaire, Rosselló, i Corbins, de la comarca de la Noguera, el municipi de Torrelameu, i de la comarca de les Garrigues, el municipi de Castelldans, on l'afectació va ser més desigual.