Agramunt rep el vistiplau de l'ACA i la CHE per convertir l'antiga llar d'infants en un espai cívic

L'equipament va deixar d'acollir mainada després de les inundacions provocades per la rovinada del Sió l'any 2015

Redacció
23 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:29h
El pati i l'edifici de la Llar d'Infants
El pati i l'edifici de la Llar d'Infants | Aj Agramunt
L'Ajuntament d'Agramunt (Urgell) ja ha rebut l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) per a convertir l'antiga Llar d'infants municipal, ubicada en zona inundable, en un Espai Cívic.

Cal recordar que l'any 2015, després de les inundacions que va patir el municipi, l'Ajuntament va decidir construir una nova llar d'infants, tenint en compte que amb el canvi de reglament impulsat per la CHE, aquest ús no es veia adequat per a situar-lo en zona inundable.

El fet que el nou ús d'Espai Cívic redueixi substancialment la vulnerabilitat de l'equipament i la instal·lació del sistema de sensors al riu Sió han estat els motius pels quals les dues administracions hidràuliques hagin autoritzat el canvi d'ús. El projecte del nou Espai Cívic, aprovat per junta de govern i que serà ratificat en el proper ple que se celebrarà aquest dijous, preveu adequar l'edifici existent a les noves necessitats i compta amb un pressupost de 315.822,84 euros.

L'actuació preveu arranjar els desperfectes provocats per la riuada, redistribuir els espais existents, substituir la climatització que va quedar totalment inutilitzable i incorporar un sistema de ventilació i renovació d'aire, necessària en qualsevol equipament públic. Segons l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, "des de l'Ajuntament rebem amb molta satisfacció l'autorització de l'ACA i de la CHE, que ens permetrà donar un ús necessari i imprescindible per al municipi a l'antiga llar d'infants. Amb aquest projecte, volem impulsar un model intergeneracional que permeti compartir un espai obert a tothom".