Tallarines cacio e pepe

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Tallarins cacio e pepe
Tallarins cacio e pepe | Dolors Mateu
Dolors Mateu
23 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:13h
La traducció de cacio e pepe seria formatge i pebre.

El vaig provar per primera vegada a Roma, en un restaurant del Trastevere aconsellada per un amic xef de Venècia i aquesta és la meva versió del plat.

Ingredients per a 3 persones:

250 gr. de pasta fresca

100 gr. de formatge pecorino romà

1 cullerada sopera rasa de pebre de Sichuan

sal

Bulliu la pasta seguint les indicacions del fabricant, en ser fresca tarda  uns 4-5 minuts. Escorreu-la i reserveu  part del brou de la cocció.

Mentre en una paella torreu  els grans de pebre fins que desprenguin el seu aroma, un minut, dos com a màxim.

En un recipient ampli poseu el formatge que haureu ratllat al moment, pebre acabat de moldre al gust i barregeu-ho amb una mica del brou calenta de la cocció perquè formi una salsa espessa.

Afegiu la pasta escorreguda a aquest recipient, remeneu bé perquè la pasta s'impregni de la salsa.

Serviu en els plats i afegiu, al gust, pebre mòlt per sobre.
 
Blog de cuina de la dolors