La Crida considera una «burla» que es convoqui el Consell de Patrimoni al Roser

L'espai és ara un indret privat

Imatge de l'edifici del Roser
Imatge de l'edifici del Roser | Paeria
Redacció
23 de juliol del 2018
Actualitzat a les 0:20h
La Crida per Lleida-CUP denuncia que el proper Consell de Patrimoni hagi estat convocat el proper dimarts al Roser, una societat mercantil, Paradores S.A. La formació entén com una "burla cap a la ciutadania", ja que un dels acords del Consell de Patrimoni és “transmetre el llegat social i cultural de la ciutat i el seu entorn, amb l'objectiu que puguin ésser gaudits i viscuts pels ciutadans que habiten la ciutat i les seves generacions futures”. És evident que el fet de convertir l’antic convent en hotel privat, ha amputat d’arrel la possibilitat del seu acompliment.

La Crida-CUP ja va denunciar que Paradores S.A. obvia i silencia intencionadament el Roser com a Espai de Memòria Històrica. És del tot contradictori convocar una reunió del Consell de Patrimoni en un lloc privat que no es vol interpretar.

"No s’ha acomplert la proposta de fer-hi un centre d’interpretació promès en el seu moment. No hi ha cap informació històrica i molt menys del setge i crema que va patir durant la Guerra de Successió, ni de la seva posterior ocupació militar", apunten els independentistes.