Satisfacció dels empresaris turístics per l’obertura del tram fluvial del Congost de Mont-rebei

L’accés a peu que encara està tancat a Sant Esteve de la Sarga podria obrir-se els propers dies un cop s’hagin fet les tasques de neteja del tram

Imatge de Mont-rebei
Imatge de Mont-rebei | Agents Rurals
Redacció
22 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:40h
L’Empresa Montsec Activa, amb base a Corçà, a Àger, (Noguera) ha reprès aquest dissabte l’activitat nàutica després que aquest divendres a la tarda s’obrís a la navegació el tram fluvial del Congost de Mont-Rebei tancat des del passat dimecres per una esllavissada.

El sector es felicita de la reobertura tenint en compte que les reserves de cap de setmana, tot i caure respecte les inicials, s’han confirmat i no s’han hagut de lamentar pèrdues econòmiques. Els turistes que s’han apropat per fer l’activitat de caiac o viatjar en vaixell pel Congost han explicat que han estat informats en tot moment de la situació que ha obligat a aturar aquestes activitats durant els darrers dies.

El tram fluvial del Congost de Mont-Rebei s’ha reobert aquest divendres a la tarda, un cop s’ha rebut l’informe de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya on s’autoritzava el pas d’embarcacions després que quedés tancat el passat dimecres per una esllavissada. Un fet que ha permès a les empreses nàutiques, amb base a l’entorn del Congost, reprendre l’activitat aturada des de fa tres dies.

Una de les empreses és Montsec Activa, situada a l’embassament de Canelles, a la Noguera Ribagorçana, ha pogut treure les embarcacions aquest dissabte al matí permetent als usuaris que desenvolupin la seva activitat. Enric Maestre, guia de l’empresa ha explicat a l’ACN que l’obertura els ha salvat de “tenir pèrdues importants”.

Ha afegit que “tot i que han tingut algunes anul·lacions, les reserves s’han pogut mantenir”. Maestre ha dit que tot i que l’accés a peu encara està tancat per la part nord “l’esllavissada ja està solucionada a l’espera que es facin les tasques de neteja i es reobri el camí”. El guia també ha afegit que tenien planificades alternatives en cas que el tram fluvial no s’hagués obert.