Servei alternatiu per carretera per obres de millora de la infraestructura en el tram Nonasp-Flix

El temps previst d'afectació serà entre el 27 de juliol i el 3 de setembre

Imatge d'arxiu de l'estació de Móra la Nova.
Imatge d'arxiu de l'estació de Móra la Nova. | Sílvia Berbís
Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 14:04h
Adif executarà entre el 27 de juliol i el 3 de setembre obres de millora i condicionament de dos túnels situats en el tram Faió - La Pobla de Massaluca – Riba-roja d’Ebre de la línia d’ample convencional Barcelona-Móra la Nova-Saragossa.

Estes obres comportaran la interrupció de la circulació en el trajecte Nonasp – Flix, el que afectarà als serveis de la línea R15 de Rodalies (Estació de França – Riba-roja d’Ebre per Tarragona i Reus), i als trens Regionals de la línia Saragossa-Casp-Barcelona.

Durant aquest període, i per a facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe habilitarà  diferents serveis d’autobús per connectar les estacions afectades.  Durant el període d’afectació al servei, s’ha establert un dispositiu amb personal d’informació i atenció al client que orientarà els viatgers a les estacions afectades per al transbordament bus-tren i a l’inrevés.

Les operacions consistiran en la modernització de la infraestructura en dos túnels (denominats 48-II i 48-III), i suposen la continuació de les obres realitzades l’estiu de l’any passat al túnel de l’Argentera. En total, l’actuació comprèn una longitud de 4.715 metres, entre tot el túnel 48-II i altres dues parts del túnel 48-III, més la zona entre ambdós.

De forma paral·lela, es duran a terme altres actuacions en diferents trajectes de la línia en intervals sense circulació de trens, com el tractament d’aparells de via a les estacions de Marçà-Falset i Riudecanyes, el sanejament de la superestructura de via entre Pradell i Riudecanyes, la millora de 12 trinxeres, la neteja de vorals, la instal·lació de proteccions laterals en el tram Marçà-Pradell-Riudecanyes, i operacions en sistemes d’electrificació, instal·lacions de seguretat i enllumenat en punts del trajecte Reus-Móra la Nova.