La campanya d’excavacions de Gebut, a Soses, acaba amb la descoberta de la muralla que envolta el baluard

Gairebé una vintena d’estudiants i professors de la UdL excaven l’espai en què també s’han trobat restes de comerç de vins, un ham de pesca i també ceràmica

Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:57h
Imatge de la muralla descoberta a Soses
Imatge de la muralla descoberta a Soses | UdL
El Grup d’Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida (UdL), format per gairebé una vintena d’estudiants i professors, ha finalitzat els treballs d’excavació del poblat ibèric de Gebut, a Soses (Segrià), que es van iniciar el passat dia 9 de juliol amb una sèrie de descobertes que, tal com ha explicat el professor i director de les excavacions, Joan López, situen el jaciment com un dels enclavaments ilergetes més importants després dels Vilars d’Arbeca.

Entre les troballes destacades s’ha pogut descobrir bona part de la muralla que envolta el baluard del poblat i també s’han pogut conèixer detalls de l’activitat dels pobladors. Per exemple, la seva vinculació amb el comerç de vins i també l’activitat pesquera després que s’hagi descobert un ham de pesca.

Entre els elements de ceràmica que també s’han trobat hi ha una nina que podria tenir finalitats de culte o tan sols de lleure.