La Crida denuncia que la Paeria no té control sobre les seves concessions

La formació troba “extremadament greu” que tots els informes perceptius que ha de fer l’Ajuntament en cas d’incompliments s’hagin dut a terme després que la formació demanés l’accés a aquests expedients

Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:44h
La Crida per Lleida-CUP ha denunciat que la Paeria no té control sobre els serveis públics privatitzats ni la voluntat política de dur-lo a terme, la formació fa aquesta denúncia arran de la manca de control sobre els abocaments potencialment contaminants a la xarxa de clavegueram públic. La formació troba “extremadament greu” que tots els informes perceptius que ha de fer l’Ajuntament en cas d’incompliments s’hagin dut a terme després que la formació demanés l’accés a aquests expedients.

El 14 de març es va dur a terme la comissió de seguiment 2017 corresponent al servei d’abastament d’aigua i clavegueram, i el dia 15 la Crida va realitzar una sèrie de preguntes sobre abocaments dels quals se’n va despendre que la concessionària només va efectuar 25 inspeccions el 2017 de les quals 7 amb resultat desfavorable sense que s’hagi tramitat cap sanció.

El gran número d’empreses a Lleida fa que es precisin molts permisos d'abocament, i 25 mostres el 2017 és un percentatge ínfim. Totes les mostres s'han fet de manera "reactiva", perquè han detectat algun problema, i el control "preventiu" és inexistent.

La formació denuncia el baix nombre d’actuacions respecte dels abocaments totals que no s’ajusten a cap pla d’inspecció que la Paeria hauria d’haver realitzat. La Crida també denuncia que els expedients estan incomplerts pel que ha hagut de sol·licitar mes informació sobre cadascun.