L'Ajuntament de Benavent es nega a acceptar oficialment l'estàtua de l'església

Els republicans acusen al PDeCAT i PP de fer pinya per votar-hi en contra, deixant de banda la voluntat del poble | ERC Benavent lamenta que s'hagi tombat la moció per demanar al Bisbat que reconegui l'estàtua de Sant Joan Baptista

Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:24h
Detall de l'estàtua
Detall de l'estàtua | ACN
ERC de Benavent de Segrià lamenta que no hagi prosperat la moció que van presentar al ple de dilluns al vespre i que exigia al consistori que fes d'intermediari amb el Bisbat de Lleida per aconseguir l'acceptació i reconeixement oficial de la imatge de Sant Joan Baptista com a part de l'església del municipi.

Els republicans consideren que CiU i PP han fet pinya per votar-hi en contra, deixant de banda la voluntat del poble. Ferran Accensi, regidor d'ERC a Benavent, lamenta la "manca de diàleg" i la "poca voluntat" del govern del municipi per aconseguir consensos amb el Bisbat de Lleida. "Quan el poble va demanar al veí que esculpís l'estàtua, semblava que l'alcalde i la resta del govern municipal també hi estaven d’acord, inclús no es van oposar a que l'estàtua fos emplaçada al seu lloc actual, i ara sembla que no recordin res de tot això", critica Accensi.

El republicà exigeix "més democràcia i transparència" i avisa que farà tot allò possible per obrir igualment diàleg amb el Bisbe. "Al seu moment, el Bisbat de Lleida ja es va mostrar partidari de secundar la voluntat del poble, per tant no entenem ara que el govern de Benavent hagi tombat la nostra moció quan semblava que tot estava a favor per poder consolidar l'estàtua com a part del conjunt escultòric de l'església de Benavent", lamenta Accensi.