Indemnitzaran una embarassada que va perdre el seu fill a l'Arnau per mala pràctica professional

La sentència assenyala que l'hospital va cometre una mala pràctica professional | Se li pagaran 144.000 euros

Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 0:55h
El Jutjat de Primera Instància 22 de Barcelona ha condemnat l'Institut Català de la Salut (ICS) a indemnitzar amb 134.444 euros una parella lleidatana que va perdre la seva filla per una "mala pràctica professional" de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova en no practicar una cesària d'urgència a la dona, que estava embarassada de 37 setmanes.

La mare, E.S.G., que tenia diagnosticat un embaràs de risc, va acudir a l'hospital el 14 de juliol del 2015 en detectar una augment de la tensió i una disminució dels moviments del nadó i després de ser examinada va ser donada d'alta, segons ha publicat Segre.

L'endemà va acudir al centre per fer-se un control d'endocrinologia amb signes de preeclàmpsia i va ser enviada a casa un altre cop. El 15 de juliol se li va practicar una cardiotografia en la qual es va comprovar que el cor de la nena no bategava i se la va derivar a un part d'emergències encara que no es va poder fer res per salvar-la.

L'advocat del despatx Servicios Jurídicos Verdúm que ha portat el cas ha explicat que la demanda s'ha presentat a Barcelona perquè és la ciutat en la qual té la seva seu l'entitat asseguradora Institut Català de la Salut.

La sentència del Jutjat de Primera Instància 22 de Barcelona no és ferma, així que pot ser recorreguda a l'Audiència de Barcelona.