Eleccions municipals 2019

La Crida rebutja la unitat de candidatures i aposta per un pacte d'esquerres després de les municipals

La formació creu que s'han de visualitzar les diferents sensibilitats en candidatures d’esquerres i republicanes que concorrin de manera separada a les eleccions

per Redacció, 16 de juliol de 2018 a les 10:59 |
Els dos regidors de la Crida per Lleida | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Crida per Lleida-CUP ha fet un acte polític on ha comunicat la seva voluntat de presentar-se a les eleccions del 2019 amb la mateixa fórmula que el 2015. Una candidatura municipalista de transformació que proposa, alhora, un pacte post-electoral d’esquerres per capgirar el model de ciutat.

Els exemples de Badalona o Sabadell, municipis que en les darreres municipals van donar un salt en la confecció de governs de coalició entre forces d’esquerres i republicanes, serveixen de guia per conèixer els passos que cal dur a terme per assolir un canvi a Lleida.


"Donades les sinèrgies i les dinàmiques pròpies de la nostra ciutat, cal fer una aposta valenta i decidida per articular una alternativa d’esquerres, que sumi la majoria de voluntats possibles", s'apunta des de la formació. En aquest sentit, considera que hi ha una doble eina per assolir aquest objectiu. Visualitzar les diferents sensibilitats en candidatures d’esquerres i republicanes que concorrin de manera separada a les municipals. I en segon lloc, que totes facin pública la seva voluntat de conformar un govern d’esquerres, amb un inequívoc compromís nacional i voluntat de transformació.

Concórrer separats a les municipals, per aglutinar les majors voluntats possibles, i cercar la unitat postelectoral per governar conjuntament.

És per això que estenem la mà a les forces republicanes i d’esquerres de la ciutat (ERC-Avancem i Comú de Lleida) i a tots els col·lectius i moviments socials que vulguin sumar-s’hi, per bastir els ponts que ens han de permetre capgirar, des de la diversitat, el model de ciutat.

 

Participació