ERC demana al Bisbat que accepti oficialment l'estàtua de Sant Joan Baptista de Benavent del Segrià

Mitjançant una moció que ha presentat ERC al ple on també s'insta a què es reconegui l'artista per part de l'Ajuntament i es faci una festa de benvinguda a la nova imatge

Redacció
16 de juliol del 2018
Actualitzat a la 1:23h
Imatge de l'escultura de Benavent
Imatge de l'escultura de Benavent | ACN
ERC de Benavent del Segrià ha registrat una moció en la que exigeix el reconeixement i acceptació per part del Bisbat de Lleida de la imatge de Sant Joan Baptista, creada per un escultor aficionat del poble i restituïda a la façana principal del pòrtic de l'església del poble ara fa un any.

Els republicans creuen que després d'un any d'incertesa per part del Bisbat, ha arribat el moment que aquest es postuli i accepti oficialment l'estàtua de Sant Joan. L'estàtua és obra d'un escultor local Ramon Inglés i inicialment el Bisbat la va rebutjar al considera que no s'adia a l'estil de l'església.

Segons el regidor republicà, Ferran Accensi, poc després es va mostrar més obert a reconèixer-la al veure l'acceptació que tenia per part dels feligresos.
Segons Accensi "ha arribat el moment de tenir l'acceptació formal i oficial per part de l'organisme cristià, per tant, demanem a l'Ajuntament que li exigeixi al Bisbat el reconeixement d'aquesta imatge i del que representa pel municipi de Benavent".

Els republicans també consideren necessari manifestar el suport, el reconeixement i l'agraïment de l'Ajuntament de Benavent de Segrià a totes les persones del poble que, amb les seves accions, van fer possible la creació i posterior col·locació d'aquesta imatge a la façana de l'església.