Els ecologistes rebutgen l'expulsió de l'os Goiat i reclamen més recursos humans i tècnics

L'entitat Ipcena creu que s'ha d'augmentar el control sobre els ramats i lamenten que hi ha ramaders que "no segueixen els mètodes preventius"

Imatge de l'os Goiat
Imatge de l'os Goiat | Generalitat de Catalunya
Redacció
14 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:50h

L'entitat ecologista Ipcena es mostra contrària a la decisió anunciada pel Departament de Territori i Sostenibilitat d'extreure del Pirineu l'os Goiat, un exemplar que va arribar d'Eslovènia fa dos anys dins del programa Piros Life per a la reintroducció de l'os bru. Ipcena creu que cal dedicar més recursos humans i tècnics "per aplicar les mesures d'adaptació i control necessàries".

Segons l'entitat ecologista, el Piros Life té una dotació de 2,4 MEUR que "hauria de permetre aplicar les tècniques dissuasives per permetre la seva adaptabilitat al medi". Ipcena considera que "cal donar el suport adient als ramaders" però al mateix temps "exigir i augmentar el control" sobre els ramats.

A través d'un comunicat, asseguren que és important "concentrar els ramats i tancar-los en pletes a la nit", ja que "lamentablement tenim ramaders que no segueixen els mètodes preventius i deixen els ramats lliures sense els controls adients".