El raper Valtonyc parlarà a Balaguer sobre la censura i la llibertat de creació

Serà el proper dilluns a la sala d'actes de l'ajuntament després de les inauguracions de l'obra dels presos polítics, al Museu de la Noguera, i de la mostra "artistes contra la censura", a la sala d'exposicions del consistori

Valtonyc en una imatge d'arxiu
Valtonyc en una imatge d'arxiu | Europa Press
12 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:29h
El Museu de la Noguera inaugurarà el proper dilluns l'obra "Presos polítics a l'Espanya contemporània", creació de Santiago Sierra que va ser censurada a l'exposició ARCO de Madrid. Serà a partir de les 19:30 hores del vespre en un acte que es completarà amb una taula rodona que versarà sobre la censura i la llibertat de creació i que es celebrarà a la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer a partir de les vuit. 

En aquest col·loqui hi participarà el raper Valtonyc en connexió directa des de Brussel·les, on s'ha exiliat per evitar la presó. El mallorquí compartirà debat amb el cantant lleidatà Pablo Hasel, els periodistes Francesc Canosa i Magda Gregori i l'advocat Carles Aguilà. El debat es farà també a col·lació de la inauguració d'una exposició (19:45h) en la que diversos artistes denuncien a través de l'art la censura creativa. Les obres es mostraran a la sala d'exposicions del consistori, i els beneficis de les vendes aniran a parar a la caixa de solidaritat.