Investiguen dos casos més de possibles atacs d'os a ramats al Pirineu

La matinada de dissabte, tres ovelles van morir a causa de l'estampida, mentre que la matinada de dilluns, no es va produir cap baixa

Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:13h
Tècnics del departament de Territori i Sostenibilitat, de què depèn Medi Ambient, estan investigant dos nous possibles casos més d'atacs d'os a ramats al Pirineu de Lleida que han tingut lloc aquest cap de setmana.

El primer d'ells va tenir lloc la matinada de divendres a dissabte al voltant del tancat electrificat a l'agrupació de ramats del Port de Tavascan, al municipi de Lladorre (Pallars Sobirà). A causa de l'estampida van morir per asfíxia tres ovelles, dues de les quals a l'acte i una altra més dos dies després. El segon cas va tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns a l'agrupament del Port de la Bonaigua. En aquest cas, però, no es va produir cap baixa, segons el recompte del pastor i els ramaders, ha informat el departament.

Mustafà, el pastor que acompanyava el ramat al Port de Tavascan ha explicat a l'ACN que els fets van tenir lloc cap a dos quarts de dues de la matinada i que les ovelles es van espantar "molt". Diu que va veure com els dos gossos mastins que estaven amb el ramat bordaven fortament i les ovelles fugien corrents cap avall.

Tot i que no va arribar a veure l'os, perquè era fosc, assegura que la reacció dels animals, tant dels gossos com de les ovelles, "no és normal" i només s'explica per la presència de l'os. Tècnics de Territori es van desplaçar fins al Port de Tavascan aquest dimarts però no van trobar rastres d'os. Segons fonts del departament de Territori, "sembla ser que s'hi va estar poca estona perquè no hi havia deposicions".